ANNONS

Ronnie Peterson

Om Ronnie Peterson

Ronnie Peterson var en svensk Formel 1-förare som föddes i Almby, Örebro, den 14 februari 1944 och avled den 11 september 1978 efter en krasch under Italiens Grand Prix på Monza-banan. Han anses vara en av Sveriges mest framgångsrika förare genom tiderna och blev tvåfaldig världsmästare i sportvagnsracing innan han debuterade i Formel 1 år 1970.

Peterson kallades ofta för “Superswede” och var känd för sin snabbhet och smidighet på banan. Under sin karriär vann han totalt 10 Grand Prix-lopp och tog 26 pallplatser. Han slutade som tvåa i VM 1971 och 1978, och vann även två gånger på Indianapolis 500 i USA.

Petersons bortgång var en stor förlust för F1-världen och han hyllas fortfarande idag som en av de största förarna genom tiderna.

ANNONS
ANNONS
ANNONS
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Formeldirekt.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från FormelDirekt, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten