SILLY-SPECIAL
Formel 1

Stor Silly-special om Alpine, Williams, RB, Stake och Haas

ANNONS

Formel 1-säsongen 2025 kommer att bli speciell. Med ett stort antal förare som saknar kontrakt spekuleras det flitigt om den framtida sammansättningen av gridden. Här är FormelDirekts stora Silly-special om Alpine, Williams, RB, Stake och Haas.

Alpine

Kontrakt utgår: Esteban Ocon och Pierre Gasly (inte bekräftat att Gaslys kontrakt går ut - kan ha option).

Spekuleras om: Talanger från Formel 2 och Schumacher

Alpine står inför flera utmaningar som behöver lösas. Årets bil har varit en besvikelse för förarna, och stallet ligger sist i konstruktörsmästerskapet. De har endast lyckats ta sig vidare till den andra kvalrundan en gång under säsongen. Utöver detta är det känt att Esteban Ocon och Pierre Gasly har svårigheter att samarbeta med varandra. 

Om stallet skulle bli av med en förare inför nästa säsong så kan ett alternativ vara att ta in en annan erfaren förare som blivit av med sitt kontrakt eller en förare från deras egna program. Ett annat alternativ skulle vara Mick Schumacher som kör för Alpines WEC-program. 

Läs mer om Alpines Silly Season här: 

Esteban Ocon om Alpines säsongsstart

Enligt uppgifter har två av Alpines högsta höns bett att få lämna

Esteban Ocon om Alpines säsongsstart

Williams Racing

Kontrakt 2025: Alexander Albon

Kontrakt utgår: Logan Sargeant

Spekuleras om: Andrea Kimi Antonelli

Alex Albon har ett kontrakt med Williams för nästa säsong, men han betraktas som en potentiell kandidat för att köra för Red Bull 2025. Han har gjort betydande framsteg i Williams, och förra året stod han för 27 av teamets 28 poäng. För Logan Sargeant ser det däremot tuffare ut. Efter en svag säsong förra året har han inte heller börjat årets säsong på ett starkt sätt. Han måste hoppas på att Albon lämnar Williams för att öka sina chanser att behålla en plats på gridden 2025.

Andrea Kimi Antonelli, som tävlar i Formel 2, betraktas som en lämplig förare att börja köra för Williams 2025. Om Albon lämnar och Sargeant fortsätter att ha det svårt, kommer Williams att behöva vidga sina vyer. Till exempel har Esteban Ocon och Pierre Gasly haft en utmanande start på säsongen med Alpine. Om stallet fortsätter att ha det tufft, kan det vara troligt att de börjar överväga andra möjligheter.

Läs mer om Williams Silly Season här: 

Vowles om Alex Albon till Red Bull: Rent nonsens

"Red Bull har erbjudit Alexander Albon ett kontrakt från 2025"

Officiellt: Logan Sargeant förlänger med Williams

RB Formula One Team

Kontrakt utgår: Yuki Tsunoda och Daniel Ricciardo 

Spekuleras om: Liam Lawson

RB Formula One Team förlängde kontrakten med Yuki Tsunoda och Daniel Ricciardo inför den här säsongen. Stallet genomgick ett turbulensfyllt år, där Nyck de Vries tvingades lämna efter att ha misslyckats med att uppfylla teamets förväntningar.

Ricciardo ersatte honom under sommaren lagom till Ungerns Grand Prix. Enligt racingnews365 så borde Ricciardo också hänga löst sett till siffrorna. Enligt dem så var Yuki Tsunoda nämligen 0.421 sekunder snabbare än de Vries förra året under kvalen. Den siffran är hittills under året ännu större. Japanen slår nämligen Ricciardo med 0.446 sekunder under kvalen.

Helmut Marko kommenterade nyligen just detta och påtalade att "Yuki kvalar i alla fall bra - Ricciardo måste visa något snart”. Föraren som knackar på dörren är Liam Lawson som fick köra Formel 1 i fjol när Ricciardo var skadad. Han stod för en stark insats och plockade hem poäng till stallet. 

Läs mer om RB:s Silly Season här: 

Statistiken visar: Ricciardo sämre än Nyck de Vries

Daniel Ricciardo har fått två-race ultimatum - eller så ersätter Liam Lawson

Helmut Marko sätter press på Daniel Ricciardo

Stake F1 Team

Kontrakt utgår: Valtteri Bottas och Zhou Guanyu

Spekuleras om: Nico Hulkenberg och Carlos Sainz

Audi kommer att ta över Sauber 2026. Det betyder att förarebyte är högst troligt tills dess. Det spekuleras redan nu om att stallet vill göra ett byte redan till nästa säsong. En kandidat till platsen är Carlos Sainz som har bra relation med Audi via hans pappa. Det pratas även om Nico Hulkenberg som ett alternativ. 

Både Valtteri Bottas och Zhou Guanyu har tidigare uttryckt att de vill stanna i stallet. Erfarna F1-journalisten Christian Menath skriver dock att Sauber varken är nöjda med Bottas eller hans kollega Zhou: ”Bottas signades av Fred Vasseur för tre år sedan när teamet hette Alfa Romeo. Nuvarande bossen Andreas Seidl har andra tankar kring framtiden. Framför allt handlar det om att teamet inte är nöjda med varken Bottas eller Zhou Guanyus prestationer”, sa Menath till Motorsport Magazin YouTube-kanal.

Läs mer om Stakes Silly Season här: 

"Sauber vill göra sig av med Valtteri Bottas"

Lindén: "Audis övertagande av Stake markerar en viktig utveckling"

Zhou Guanyu om ryktena att han skulle tvingas lämna Sauber

Haas

Kontrakt utgår: Kevin Magnussen och Nico Hülkenberg

Spekuleras om: Oliver Bearman

I början av året lämnade teamchefen Günther Steiner stallet och ersattes av Ayao Komatsu. Båda Haas-förarnas kontrakt går ut efter den här säsongen. Nico Hülkenberg har kopplats till flera andra stall, där det mest sannolika verkar vara att han går till det tyska teamet Audi som tar över Stake F1 Team från 2026. Oliver Bearman är också ett namn som förknippas med Haas. Som en talang från Ferrari-akademin behöver han en plats på startgridden, och Haas skulle vara ett lämpligt alternativ. 

Med tanke på den erfarenhet som Kevin Magnussen och Nico Hülkenberg besitter är det också troligt att åtminstone en av dem stannar kvar i stallet under nästa säsong. 

Läs mer om Haas Silly Season här: 

Nico Hülkenberg om svårigheten för Haas att ta poäng

Nico Hulkenberg drömmer om Mercedes

Lindén: "Steiners avsked är en betydande händelse för Formel 1"  

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Formeldirekt.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från FormelDirekt, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten