Formel 1

Guide inför Australiens Grand Prix 2024

ANNONS

Allt inför helgens Formel 1 Melbourne Grand Prix 2024

Dags för säsongens tredje lopp där Daniel Ricciardo och Oscar Piastri har chansen att bli historiska. Ingen australiensare har nämligen vunnit på Albert Park Circuit

Efter två raka lördags-lopp så är vi nu tillbaka till den vanliga rutinen med att köra på söndagar igen. Även om det blir upp med tuppen för att se starten som går 05.00 svensk tid. 

Här är alla tider, odds, snackisar och annat som ni behöver veta inför helgen. 

Så här såg topp 10 ut i Saudiarabien:

1. Max Verstappen - 25
2. Sergio Pérez - 18
3. Charles Leclerc - 16
4. Oscar Piastri - 12
5. Fernando Alonso - 10 
6. George Russell - 8
7. Oliver Bearman - 6
8. Lando Norris - 4 
9. Lewis Hamilton - 2 
10. Nico Hülkenberg - 1 

Här kan ni läsa en kort summering om racet på Jeddah för två veckor sedan där Oliver Bearman var den stora snackisen. 
 

TV-tider Australiens Grand Prix 2023

Australien Grand Prix 2023 avgörs mellan den 22:e och 24:e mars. Nedan kan du se de svenska tiderna för alla träningar, kval och lopp. 


Fredag

Träning 1 - 02.30
Träning 2 - 06.00

Lördag

Träning 3 - 02.30
Kval - 06.00

Fredag

Australien GP - 05.00

F1-historien i Australien

Historien på Albert Park sträcker sig långt bakåt i tiden. I Formel 1-sammanhang har det körts tävlingar här sedan 1985 där Keke Rosberg blev den första vinnaren. 

Michael Schumacher är den som vunnit här flest gånger med fyra segrar, 2000, 01, 02 och 04. 

Av dagens förare så är det väldigt blandat och utspritt. Lewis Hamilton vann 2015, Nico Rosberg 16 och Sebastian Vettel de två åren som följde. 

Därefter slog Valtteri Bottas till med seger 2018 innan banan stängdes två år på grund av Covid. När den öppnade igen så tog Charles Leclerc hem segern 2022 medan regerande mästare är Verstappen efter segern förra året. 
 

Odds inför Australien Grand Prix

Vinnare Australiens GP

1. Max Verstappen 1.19

2. Sergio Perez 8.00

3. Charles Leclerc 15.00

4. Carlos Sainz 19.00

5. Lewis Hamilton 29.00

6. Lando Norris 41.00

7. George Russell 41.00

8. Fernando Alonso 41.00

9. Oscar Piastri 51.00
 

Vad säger oddsen?

Som vanligt att inte mycket har hänt. Ordningen i toppen och favoriterna är desamma som tidigare. 

Verstappen har till och med sjunkit i odds - från 1.25 senast till 1.19 nu, med stallkamraten Checo Pérez bakom sig. 

Enda ändringarna i oddsen är att Alonso nästan halverats från 81 senast till 41 nu. Även Piastri har fått klart bättre odds så också han stod i 81 gånger pengarna. 

Trots att Russell slagit Hamilton båda gångerna hittills under säsongen så är han underdog i det egna teamet enligt spelbolagen. 

Även Lando Norris har fått sämre odds än Lewis till den här gången och återfinns ihop med Rusell och Alonso.

Att hålla koll på i Australien GP

De två australiensarna blir givetvis extra spännande att följa. Ricciardo fick en blåslampa i baken av Red Bull Racings stallchef Helmut Marko som syrligt konstaterade att “Yuki Tsuonda i fall fall gör bra ifrån sig under kvalen”. 

* * * *

Carlos Sainz Jr. väntas vara tillbaka efter sin blindtarmsoperation. Ferrari har själva kommunicerat: 

“Carlos Sainz is expected to be back in the car, having had to miss Jeddah with appendicitis.”

“He and teammate Charles Leclerc will most likely be fighting at the front of the field, as they have done in the first two rounds.”

* * * *

Annars är det inte något sensationellt som lär hända i helgen. 

Mercedes vill komma närmare toppen. Russell har hittills slutat femma och sexa medan Hamilton har kört in som sjua och nia. 

Är detta den nya verkligheten för Toto Wolff’s gäng eller har Mercedes vad som krävs redan den här säsongen?
 

Svenskkollen

Indycar kör sitt andra lopp i helgen och även Formel 3 har sin andra deltävling för året. Det blir således mycket att hålla koll på för den som vill följa F1 samt våra svenskar i de andra serierna. 

Här kan ni se exakt när Dino Beganovic, Marcus Ericsson, Felix Rosenqvist och de andra kör sina kval och lopp i helgen. 
 

Veckans snackisar Formel 1

Pirellis däckval till helgen

Alonso tvekar om sin fortsatta framtid inom F1

Verstappen gläntar på dörren till Mercedes

Felipe Massa kräver 64 miljoner dollar av FIA 

Helmut Marko uppges ha skrivit in exit-klausul i Verstappens kontrakt utan teamets vetskap

Så mycket tjänar Formel 1-förarna 

Oliver Bearmans succédebut - slås av både Hamilton och Magnussen

Ocon bekymrad över Alpine

McLaren kommer med uppgraderingar och så har Pierre Gasly blivit fotbollspamp
 

Veckans krönika:

Christoffer Lindén resonerar kring Felipe Massa’s stämning. “Stallordern som skakade om sporten i dess grundvalar; Krascha din egen Renault”. 

Mörk skandal men svårt att se att det slutar i Massas favör”  

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Formeldirekt.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från FormelDirekt, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten