SILLY-SPECIAL
Formel 1

Stor Silly-special om Red Bull, Mercedes, Ferrari, McLaren och Aston Martin

ANNONS

Formel 1-säsongen 2025 kommer att bli speciell. Med ett stort antal förare som saknar kontrakt spekuleras det flitigt om den framtida sammansättningen av gridden. Här är FormelDirekts stora Silly-special om Red Bull, Mercedes, Ferrari, McLaren och Aston Martin.

Red Bull Racing

Kontrakt 2025: Max Verstappen

Kontrakt utgår: Sergio Pérez

Spekuleras om: Albon, Sainz, Alonso, Ricciardo och Tsunoda

Det är en turbulent tid för för Red Bull just nu. Det stora samtalsämnet de senaste veckorna har varit om Max Verstappen kan tänka sig att lämna stallet. Han själv har sagt att "man aldrig kan säga till 100 % vad som kommer hända”. Toto Wolff har öppnat upp för att Verstappen skulle kunna flytta till Mercedes.

I mars kom också uppgifter att Helmut Marko personligen skrev in en exit-klausul i Max Verstappens kontrakt, utan klubbens vetskap, enligt gpblog som i sin tur hänvisar till The Telegraph. Verstappen sa nyligen att han inte kunde tänka sig att stanna i Red Bull Racing utan Helmut Marko.

Om Max Verstappen skulle lämna Red Bull så finns det flera aktuella ersättare. Carlos Sainz har inlett säsongen starkt och kommer att lämna Ferrari efter säsongen. Även Alex Albon är en stark kandidat för jobbet efter framstegen i Williams.

Sergio Pérez kontrakt går ut i år men han är nog nära att säkra ytterligare ett kontrakt. Under de första racen har han stått för starka andraplatser - precis som stallet vill. 

Läs mer om Red Bulls Silly Season här:

Lindén: Därför kan Verstappen inte byta stall

Max Verstappen om en eventuell flytt till Mercedes

"Marko skrev in exit-klausul i Verstappens kontrakt - utan Red Bulls vetskap"

Christian Horner om relationen med Helmut Marko och bråket inom Red Bull

Toto Wolff hoppas på Max Verstappen till Mercedes

Verstappen aktuell som ersättare för Hamilton i Mercedes

Mercedes 

Kontrakt 2025: George Russell 

Lämnar stallet: Lewis Hamilton

Spekuleras om: Sainz, Andrea Kimi Antonelli, Alonso, Ocon och Verstappen.

I början av februari blev det klart att Lewis Hamilton lämnar Mercedes för att bli en del av Ferrari. Det betyder att det finns en ledig plats i stallet från och med 2025. Nu gäller det för stallchefen Toto Wolff att hitta en ersättare för den sjufaldiga världsmästaren. 

Högst upp på listan är Max Verstappen. Han själv har sagt att “Man aldrig kan säga till 100 % vad som kommer hända”. Toto Wolff sa tidigare till planetF1 ”Allt är möjligt i den här galna karusellen. Jag skulle inte utesluta någonting".

Det pratas också om Sainz som ett alternativ med tanke på att han blir av med sin plats i Ferrari. Ett annat namn som det spekuleras om är talangen Andrea Kimi Antonelli. 

Ocon har fått en tuff start på säsongen i Alpine, han har varit öppen med att han kan tänka sig en flytt till Mercedes: "Jag har starka band till Mercedes". 

Toto Wolff har även nämnt Fernando Alonso som ett alternativ som inte har stängt dörren: ”Om vi inte når en överenskommelse och jag vill fortsätta att köra Formel 1 så är jag i den privilegierade situationen att jag vet att jag är eftertraktad av andra team”, sa han enligt spanska Marca. 

Läs mer om Mercedes Silly Season här:

Toto Wolff: "Carlos Sainz är ett namn vi ser över till 2025"

Toto Wolff missar Japan Grand Prix

Max Verstappen om en eventuell flytt till Mercedes

Carlos Sainz ryktas förhandla med Mercedes

Janne Blomqvist om Lewis Hamiltons flytt från Mercedes till Ferrari

Toto Wolff hoppas på Max Verstappen till Mercedes

Toto Wolff om rykten kring Verstappen till Mercedes

Verstappen aktuell som ersättare för Hamilton i Mercedes

Fernando Alonso om att förlänga sitt kontrakt Aston Martin

Ferrari

Kontrakt 2025: Lewis Hamilton och Charles Leclerc

Spekuleras om: Vad händer med Sainz och Bearman?

Ferrari är klara med sin uppställning inför nästa år. Leclerc får fortsätta köra för stallet och får en ny stallkamrat. Sjufaldiga världsmästaren Hamilton blir en del av Ferrari. Det betyder att Sainz tappar sin plats på gridden. Han ryktas nu till flera stall som Mercedes, Red Bull och även Sauber som tas över av Audi 2026.

Oliver Bearman stod för en stark insats när han ersatte Sainz för några veckor sedan. Vad händer med han nästa säsong? Kan Ferrari lösa en plats i något annat stall åt honom? Haas skulle vara ett troligt alternativ för Bearman. Flera frågetecken som behöver lösas under året.

Läs mer om Ferraris Silly Season här: 

Carlos Sainz ryktas förhandla med Mercedes

Toto Wolff: "Carlos Sainz är ett namn vi ser över till 2025"

Eddie Jordan vill se ett nytt team i Formel 1

McLaren

Kontrakt 2025: Lando Norris och Oscar Piastri

Både Lando Norris och Oscar Piastri har säkrat en plats i stallet under nästa säsong. Stallet fick en bra avslutning på förra säsong där bilarna närmade sig Red Bull. I årets race har de fått två åttondeplatser. en sjätteplats, två fjärdeplatser och en tredjeplats.

Läs mer om McLarens Silly Season här: 

Zak Brown förlänger med McLaren

Aston Martin

Kontrakt 2025: Lance Stroll 

Kontrakt utgår: Fernando Alonso

Spekuleras om: Tsunoda

Det är ingen hemlighet att Lance Stroll har en säker plats i stallet med tanke på att hans pappa äger teamet. Därför finns det inte så många frågetecken när det kommer till Strolls plats på gridden under kommande år. 

Fernando Alonsos kontrakt utgår efter säsongen. Alonso har tidigare varit öppen med att han kan tänka sig andra alternativ: ”Om vi inte når en överenskommelse och jag vill fortsätta att köra Formel 1 så är jag i den privilegierade situationen att jag vet att jag är eftertraktad av andra team”, sa han enligt spanska Marca. 

Det spekuleras om att Yuki Tsunoda skulle kunna få en plats i teamet på grund av hans relation till Honda som kommer att vara Aston Martins motorleverantör från och med 2026. Tsunoda har inlett säsongen starkt. 

Läs mer om Aston Martins Silly Season här: 

Fernando Alonso om att förlänga sitt kontrakt Aston Martin

Fernando Alonso tvekar om det blir en fortsättning inom F1

Fernando Alonso: "Mitt bästa år sedan 2012"

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Formeldirekt.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från FormelDirekt, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten